Hispaania töötus kerkis Franco järgse ajaloo kõrgeimaks

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania peaminister Mariano Rajoy
Hispaania peaminister Mariano Rajoy Foto: Scnapix

Hispaania töötus kerkis riigi demokraatliku ajaloo kõrgeimaks pärast seda kui peaminister Mariano Rajoy tegi töötajate vallandamise kergemaks ning on viimas ellu suurimaid kärpeid, kirjutab Bloomberg.

Niigi juba Euroopa Liidu suurima tööpuudusega riik kerkis eelmises kvartalis 24,6 protsendini, mis on kõrgeim alates 1976. aastast, mis oli aasta pärast diktaator Francisco Franco surma.

Veebruaris kiitis Hispaania valitsus heaks tööseaduse põhjalikud muutused tööseaduses, mille eesmärk on tööpuuduse alandamine. Noorte hulgas ulatub tööpuudus koguni 50 protsendini. Uus seadus peaks töötajate vallandamise tegema lihtsamaks ja odavamaks.

Peaminister kuulutas 11. juulil välja 2014. aastani kulgeva 65 miljardi euro suuruse kokkuhoiukava, mis on alates tema võimuletulekust eelmise aasta detsembris juba neljas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles