Facebook võib järgmise aasta keskpaigas tulla välja oma nutitelefoniga

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HTC nutitelefon.
HTC nutitelefon. Foto: SCANPIX

Firmale lähedalseisvate allikate sõnul jätkab Facebook vahepeal soiku jäänud koostööd HTCga, lootes enda esimese nutitelefoniga turule tulla juba 2013. aasta keskpaigas.

Koostöös loodud nutitelefon loodeti müügikõlblikuks saada juba selle aasta lõpuks, kuid tähtaega lükati edasi, et anda HTC-le aega töötada oma teiste toodete kallal, vahendab Bloomberg enda anonüümseks jääda soovinud allikaid.

Facebook loob nutitelefonile omaenda operatsioonisüsteemi ning on palganud endale meeskonna endiseid Apple’i töötajaid, kes üritavad parendada suhtlusvõrgustiku iPhone’i rakendust.

Kõik need sammud on osa Facebooki suuremast plaanist teenida raha ka mobiilse keskkonna pealt.
Bloombergi andmetel logivad juba rohkem kui pooled Facebooki kasutajad keskkonda sisse nutiseadmete abil, samas kui Facebook ei ole suutnud mobiilsesse keskkonda reklaami integreerida ning selle pealt piisavalt raha teenida.

«Internetikasutus on liikumas nutiseadmetesse, kuid Facebook ei ole suutnud siiani selles keskkonnas raha teenida. Nutitelefon võib seda aga muuta, kuna see seob kasutajat Facebooki platvormiga ja kogemusega ning sinna on suhtlusvõrgustikul lihtsam ka reklaami müüa,»
ütles Topeka Capital Marketsi analüütik Victor Anthony.

Facebook ning HTC ei soovinud kuuldusi kommenteerida.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles