Apple’il on Hiinas raskusi

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple'i tegevjuht Tim Cook.
Apple'i tegevjuht Tim Cook. Foto: SCANPIX

Apple’i teise kvartali käive Hiinas langes esimese kolme kuuga võrreldes 2,2 miljardi dollari võrra, tarbijad ootavad kannatamatult uusi tooteid.

Apple’i teise kvartali käive Suur-Hiina, ehk Hiina, Taiwani ja Hong Kongi regioonis oli kokku vaid 5,7 miljardit dollarit, millega jäädi 28 protsendiga alla ettevõtte esimese kvartali käibele, kirjutab Reuters.

Apple’i tegevjuhi Tim Cooki sõnul põhjustas vähemalt poole langusest sisseostureeglite muutumine edasimüüjatele, mistõttu vähenes ette ladudesse ostetud Apple’i seadmete arv.

Kuigi Cook nentis, et iPhone 4Si nõudlus on Hiinas langenud, nägi ta seda aga pigem esimese kvartali tugevate müüginumbrite tulemusena.

Mõned vaatlejad näevad aga Apple’i languse põhjusena konkurentide toodete head vastuvõttu Hiina turu poolt.
«Otse öeldes – inimesed hakkavad iPhone 4 ja 4S-ist ära väsima ning konkurendid pakuvad uuemaid ja paremate tehniliste näitajatega nutitelefone» ütles IDC uuringufirma analüütik TZ Zhuang.

Kuigi Apple on uue iPhone’i turuletuleku aega seni kiivalt varjanud, on uut Apple’i nutitelefoni oodata ilmselt oktoobris, mis vähendab tõenäoliselt ka 4Si käeoleva kvartali müügitulemusi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles