10 praeguse aja suuremat äriliidrit

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amazoni juht Jeff Bezos.
Amazoni juht Jeff Bezos. Foto: http://www.topnews.in/people/jeff-bezos

Ettevõtja David K. Williams toob Forbesis välja 10 äriliidrit, kes tema hinnangul just praegu kõige enam mõjutavad innovatiivset mõtlemist ja kliendisuundumusi äriilmas.

Jeff Bezos, Amazon. Bezos on e-kommertsi pioneer. Tema idee on klientide otsisõnade põhine analüüs ehk klientidele toodete soovitamine sellel põhjal, milline on nende varasemad otsingud ja ostuharjumused.

Anne Mulcahy, Xerox. Mulcahy pööras finantsprobleemides ettevõttes asjad paremuse poole. Ta valiti Xeroxi juhatusse 2001 aastal, oma ametiaja jooksul vähendas ta töötajate arvu ettevõttes kolmandiku võrra. Forbes on valinud Mulchahy üheks maailma mõjukaimaks naisjuhiks aastatel 2005 ja 2009.

Brad Smith, Intuit. Üks suuremaid ja edukamaid finantstarkvaramüüjaid. Smith on juht, kes järjekindlalt soodustab ettevõttes kultuuri, mis lubab ligi 8000 töötajal võtta riske ja õppida ebaõnnestumistest.

Howard Schultz, Starbucks. Lugu sellest, kuidas vaesest perest  pärit poiss jõudis tänu oma julgusele ja raskele tööle »Ameerika unistuse» täitumiseni. Kuid isegi edu tipul on Schultz huvitatud ka teiste edust ning jätkab aktiivselt investeerimist.  

Larry Page, Google. Näide ettevõtjast, kes saab jagu igast väljakutsest. Page ja tema firma on saanud aegade jooksul tohutult kriitikat, kuid ka palju kiitust. Aga keset kriitikatormi on Page ikka teinud seda, mis tundub tema firmale parimana.

Tim Cook, Apple. Steve Jobsi järeltulija ei ole kerge olla, kuid Cook teeb suurepärast tööd.

Indra Nooyi, PepsiCo. Ta teeb edusamme, et muuta PepsiCo toodang tervislikumaks. See on julge samm. Ta on sügavalt hooliv ja pühendunud juht.

Warren Buffett, Berkshire Hathaway. Konservatiivse mõttelaadiga ettevõtja ajal, kui majandusolud liiguvad ühest äärmusest teise. Buffett on hea näide kannatlikkusest, tõendades, et äri võidujooksu saab võita ka aegluse ja stabiilsusega.

Sir Richard Branson, Virgin Group. Igaüks, kellel on enam kui 400 firmat miljardite dollarite väärtuses, teeb ilmselt paljusid asju õigesti. Bransoni visadus ja see, kuidas on iseendast teinud brändi, on imetlusväärne.

Rupert Murdoch, News Corporation. Järjekordne self-made-man, kes jätkab töötamist eas, kus ta võiks ammu juba olla pensionil. Ta on küll sattunud inetusse skandaali, kuid sõltumata selle lõpptulemusest, on ta oma tööeetika ja visadusega paljudele eeskujuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles