Medvedevi nõunik: raha tuulde loopimise aeg tagasi ei tule

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene presidendi nõunik Arkadi Dvorkovitš
Vene presidendi nõunik Arkadi Dvorkovitš Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Vene presidendi nõuniku kinnitusel langeb Dmitri Medevdevi ja Vladimir Putini arusaam majanduskriisist kokku, raha tuuldeloopimise ajajärgu naasmist pole venelastel aga mõtet oodata.


Nii lükkas Arkadi Dvorkovitš (36) tagasi kuuldused selle üle, et majanduslangus Venemaal on tekitanud vastuolusid peaminister Putini ja president Medvedevi vahele, kirjutab The Wall Street Journal (WSJ) .


Meediaväljaande seisukoha järgi vastutab Vene majanduspoliitika eest praegu peaminister Putin, sama tegi ta ka riigipeana.

Ajalehele WSJ antud Intervjuus nimetas presidendi nõunik Dvorkovitš mõningaid valitsuse tehtud vigu.

Näiteks rääkis ta, et võlgade all ägavad suurfirmad peavad nüüd omal jõul rahalisi vahendeid leidma. Refinantseerimiseks mõeldud miljarditesse dollaritesse ulatuvat rahasüsti suurfirmadele ja hästituntud oligarhidele eelmise aasta lõpus peab vaatama kui «üksikjuhtumit».

Dvorkovitši sõnul mõtlevad paljud inimesed Venemaal, et kriis saab poole aasta pärast või veidi hiljem läbi ja tagasi tulevad need ajad, kus võis raha tuulde loopida.

«Selline olukord ei tule mitte kunagi tagasi,» kinnitas presidendi nõunik.

Intervjuus kerkis esile ka varade võimalik natsionaliseerimine kriisi tingimustes.

«Võimudel pole plaani võtta inimestelt vara ära ja see natsionaliseerida,» rääkis ta. «See ei tähenda, et üks aktsionär ei võiks teisele aktsiaid müüa.» 

See ei tähenda, et riik ei võiks omale hankida mingeid ettevõtteid või tükikest neist, selgitas ta.

Eelmisel nädalal andis CNNile intervjuus asepeaminister ja rahandusminister Aleksei Kudrin. Tem kinnitusel vastutab valitsus selle eest, et soodsate tingimuste ajal, mil nafta oli kallis ja raha voolas riigikassasse, ei viidud läbi piisavalt mitmekesist majanduspoliitikat ja kulutati liiga palju raha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles