Eksminister Harri Õunapuu kaevandus uurimise all

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruusakaevandus.
Kruusakaevandus. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Ehitusbuumi ajal kaevandamisega hoogu läinud reformierakondlasest eksministri Harri Õunapuu firma suhtes algatati eelmisel nädalal kriminaaluurimine.


«Alustasime kriminaalmenetlust OÜ Hagudi Kruus suhtes KaRS N 363 lg 2 (looduskasutus- või saasteloata tegutsemine või loa nõuete rikkumine) tunnustel. Materjalid on edastatud 2. märtsil Lääne ringkonnaprokuratuuri Rapla osakonnale. Seega ei ole meil õigust menetlusse puutuvaid andmeid kommenteerida,» tunnistas keskkonnainspektsiooni pressiesindaja

Äripäevale

.

Kuigi ükski osaline uurimist ei kommenteeri, võib juhtumi sisu olla järgmine. Õunapuule kuuluv Hagudi Kruus on talle kohaliku keskkonnateenistuse väljastatud loal märgitud maksimaalset kaevandamismahtu mitmekordselt ületanud ja kaevandanud kruusa sügavamalt, kui selleks oli luba. Seetõttu võib ettevõtet ähvardada miljonitesse ulatuv trahv.

Aastast 2000 pärit kaevandmisloa peale on märgitud kaevandatava ehituskruusa kogumahuks 167 000 m0. Samas on maa-ameti koostatavas maavaravarude koondbilansis 2007. aasta kohta must-valgel kirjas, et ettevõte on üle kinnitatud mahu kaevandanud 211 000 m0 ehituskruusa. Juba 2006. aasta kohta koostatud bilansi selgituses on märge kaevandamismahu ületamise kohta. Lisaks on Hagudi Kruus ületanud tuntavalt maksimaalset aastast kaevandamismahtu nii 2006. kui ka 2007. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles