Clinton käis Kreeka majandust käivitamas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka peaminister Antonis Samaras koos Bill Clintoniga.
Kreeka peaminister Antonis Samaras koos Bill Clintoniga. Foto: SCANPIX

Eile külastas Ateenat endine USA president Bill Clinton koos Ameerika kreeklastest ärimeeste kaaskonnaga, kes osalevad tema «globaalses initsiatiivis».

Kreeka valitsus usub, et riigile langeb nüüd osaks miljonite dollarite kaupa investeeringuid ja heategevaid annetusi.

«Meil on Kreekas praegu oma versioon suurest depressioonist,» ütles pärast kohtumist Clintoniga Kreeka peaminister Antonis Samaras.

«Meil tuleb majandus uuesti käima lüüa ja jätkata reformidega, et taastada konkurentsivõime... meie Euroopa partnerite ja elujõuliste Kreeka diasporaa kogukondade abiga.»

Samarase sõnutsi keskenduti läbirääkimistel võimalustele meelitada ligi investeeringuid ning tugevdada Kreeka majandust ja rahvusvahelist usaldusväärsust välismaal elavate kreeklaste ja Clinton Foundationi abiga.

«Noortel kreeklastel on vaja midagi, millesse uskuda, et näha oma tulevikku omaenda kodumaal,» ütles Clinton.

Niinimetatud «Heleeni initsiatiiv», mida toetab rühm prominentseid väliskreeklasi Dow Chemicali tegevjuhi Andrew Liverise eestvedamisel, üritab koguda kokku 100 miljoni dollari väärtuses annetusi meditsiinivahendite hankimiseks ning vaesuse leevendamiseks olukorras, kus Kreeka siseneb kuuendasse järjestikusesse langusaastasse.

Eurostati andmetel on vaesuse ja asotsiaalsuse veerel juba ligi 30 protsenti kreeklastest.

USAs baseeruva heategevusorganisatsiooni Niarchos Foundationi Ateena filiaali ametnike hinnangul tõuseb see protsent veelgi.

Copyright The Financial Times Limited 2012

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles