Tallinna Vesi: inimesed hakkavad kraanivett pudeliveele eelistama

Enn Tosso
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häädemeeste looduslik mineraalvesi (Eesti)
Mineraalainete sisaldus 2–3,6 g/l
Mai Maser: «Suhteliselt suure soolasisaldusega vesi. Selles on võrreldes teiste mineraalvetega kõige rohkem kaltsiumi.»
Häädemeeste looduslik mineraalvesi (Eesti) Mineraalainete sisaldus 2–3,6 g/l Mai Maser: «Suhteliselt suure soolasisaldusega vesi. Selles on võrreldes teiste mineraalvetega kõige rohkem kaltsiumi.» Foto: SCANPIX

Tallinna Vee kommunikatsioonijuht Mariliis Mia Toppi sõnul näitavad uuringutulemused, et kraanivee teemal teadlikkuse tõstmine on mõjutanud inimeste julgust eelistada joogiks kraanivett pudeliveele.

Tänavu kevadel käivitas vee-ettevõte kampaania «Kraanivesi = joogivesi». Topp ütles, et kuna tegemist ei ole müügikampaaniaga, siis edukust otseselt nad ei mõõda, küll aga saavad tagasisidet EMORi poolt läbiviidavast kliendiküsitlusest, mis näitavad kraanivee populaarsuse tõusu.

Ta rõhutas siiski, et kraanivee kampaania näol ei ole tegemist müügikampaaniaga, mille eesmärk on teenuse müüki suurendada. «Kampaania eesmärgiks on inimeste teadlikkuse suurendamine, kuidas kraanivee eelistamine pudeliveele aitab kokku hoida raha ning teisest küljest on keskkonnasäästlik. Selleks teeme ka koostööd Tallinna söögikohtadega, et kraanivee pudeliveele eelistamist julgustada,» märkis ta.

2011. aastal tarbis tallinlane keskmiselt 95 l vett ööpäevas. Sellest põhiline osa kulub koduses majapidamises vannitoas ning tualetis. Toiduks kasutatava vee kogus kogutarbimises on marginaalse osakaaluga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles