Rosneft omandas osaluse Eesti Gaasi omanikettevõttes Itera

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rosneft.
Rosneft. Foto: Zhuravlev Ivan/COVI

Vene naftafirma Rosneft teatas, et on saanud 4. juulil oma käsutusse kuueprotsendise osaluse gaasifirmast Itera, mille tütarettevõttele kuulub pea kümnendik Eesti Gaasi aktsiatest.

Rosneft ja Itera leppisid kokku luua ühisfirma, kuhu võetakse Itera osalused firmades Sibneftegaz, Purgaz ja Uralsevergaz-NGK.

On arvatud, et sellesse hakkavad kuuluma ka Itera varad Türkmenistanis, Eestis ja Lätis, samuti Rosnefti Kõnsko-Tšaselskoje grupi nafta- ja gaasileiukohad. Kaalumisel on ka Jamali Neenetsi autonoomses ringkonnas asuva Harampuri gaasileiukoha lülitamine ühisfirmasse.

Venemaa konkurentsiamet (FAS) on juba andnud Iterale loa osta 100 protsenti Kõnsko-Tšaselskoje Neftegazist ja Rosneftile loa osta 51 protsenti Iterast.

Läti ettevõttele Itera Latvija kuulub 9,85 protsenti Eesti Gaasi aktsiakapitalist. 37,02 protsenti Eesti Gaasist kuulub Gazpromile, 33,66 protsenti Saksamaa ettevõttele E.ON Ruhrgas International GmbH, 17,72 protsenti Soome ettevõttele Fortum Heat and Gas Oy-le ja 1,75 protsenti väikeaktsionäridele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles