Johnson & Johnson võib saada ravimi ebaseadusliku reklaami eest hiigeltrahvi

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valik Johnson & Johnsoni tooteid.
Valik Johnson & Johnsoni tooteid. Foto: SCANPIX

Maailma üks suuremaid ravimitootjaid Johnson & Johnson võib saada antipsühhootilise ravimi Risperdal ebaseadusliku reklaamimise eest kuni 2,2 miljardi dollari suuruse trahvi, kirjutab The Wall Street Journal.

Trahvi lõplik summa sõltub sellest, millised osariigid on nõus kohtuvälise kokkuleppe sõlmima, kirjutab majandusleht asjaga kursis olevale allikale viidates.

USA seaduste kohaselt võivad teha turundustööd ainult neile ravimeile, mis on saanus heakskiidu USA ravimi ja toiduameti poolt ehkki arstid kirjutavad retsepte välja ka ravimitele, mis pole heakskiitmist saanud.

Ettevõtted, kes mõistetakse ebaseadusliku ravimimüügi eest süüdi, kaotavad õiguse müüa ravimeid riiklike tervishoiuprogrammide raames, mistõttu eelistavadki farmaatsiakompaniid jõuda sellistel juhtudel kokkuleppele.

Seni on suurima trahvi saanud GlaxoSmithKline, kes maksis sel kuul 3 miljardit dollarit trahvi. Pfizer maksis 2,3 miljardit 2009. aastal ning Eli Lilly 1,4 miljardit dollarit samuti 2009. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles