Esimese õhtu kukeseene kaste
Söönuks saab 9 näljast ja märga matkalist
- 1,5 liitrit puhastatud kukeseeni
- 2-3 suurt sibulat
- 2 pakki toorsuitsu peekonit
- 1 klaas valget veini
- toiduõli praadimiseks
- soola, pipart
- tilli või metsikut punet
Puhasta ja tükelda sibul ja seened. Viiluta peekon. Prae sibul ja peekon pannil läbi ja pane katlasse. Katel pane priimusele väikesele tulele, mitte lõkkesse. Loputa pann väikese veega ja loputusvesi rändab ka katlasse. Lisa katlasse valge vein ja veel veidi vett. Prae läbi seened ja lisa toidule. Lisa ka toorjuust ja maitsesta ürtide ja pipraga. Paku praetud kartuli või mulgi pudruga.
Kolmanda päeva hommiku võileivad
- võiga praetud puravikke ja kukeseeni
- tomatirattaid
- toorjuustu
- salatirohelist voi noori naadi või võilillelehti
- täistera sepikut
Lao kõik leiva peale ja maiusta.
12 näljast ja märga matkalist saab kõhu täis
- 1 hästi suur katelokk
- 2 liitrit puravikke, kukeseeni ja pilvikuid
- 5 suurt sibulat
- 3 punast paprika
- 2 pakki hakitud tomatikonservi
- 1 pudel õlut
- pool latti metssea sutsuvorsti
- 2 pakki toorvorste lambasooles
- 2 pakki hapukurki koos vedelikuga - u 600g
- 2-3 tshillipipart
- praadimiseks õli
- soola, pipart
- ürte
Tee aegsasti üles lõke, parem kaks. Puhasta ja haki sibul, tshillipipar ja paprika. Haki vorstid ja hapukurk. Prae kõigepealt kateloki põhjas õliga paprika ja tshilli, siis lisa sibul. Kui on küpsed, siis lisa õlu, tomat, suitsuvorst. Prae pannil läbi seened ja lisa supi sisse koos hapukurgi ja kurgiveega. Vajadusel lisa vett ja lase lõkke peal mulksuda. Paku koos leiva ja hapukoorega.