Õiguskantsler soovib, et Hispaania abi arutaks riigikogu suur saal

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Stabiilsusmehhanismi arutelu riigikohtus. Õiguskantsler Indrek Teder ja rahandusminister Jürgen Ligi
Euroopa Stabiilsusmehhanismi arutelu riigikohtus. Õiguskantsler Indrek Teder ja rahandusminister Jürgen Ligi Foto: Margus Ansu

Õiguskantsler Indrek Teder ütles täna valitsuse istungil, et tema arvates peaks Hispaania abiprogrammile heakskiidu andma parlamendi täiskogu, mitte pelgalt Euroopa Liidu asjade komisjon.

«Õiguskantsler võttis valitsuse istungil Hispaania abiprogrammi asjus sõna.
Õiguskantsler juhtis tähelepanu Riigikohtu hiljutisele lahendile ESM asjus, mille kohaselt ei saa selles küsimuses riigikogu komisjon asendada riigikogu täiskogu,» ütles õiguskantsleri kantseleijuht Alo Heinsalu.

Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees Taavi Rõivas on varem öelnud, et vastavalt EFSFi ratifitseerimisseadusele on pangandusprogrammi heakskiit komisjoni pädevus. Teatavasti täismahus abiprogrammid vajavad riigikogu täiskogu heakskiitu.

Peaministrit asendav kaitseminister Urmas Reinsalu ütles valitsuse pressikonverentsil, et valitsus ei hakka seda parlamendile ette kirjutama, vaid parlament peab seda ise otsustama, kas heakskiidu annab komisjon või täiskogu.

Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjon arutab Hispaania abiprogrammi reedel. Samal päeval peaksid sellele allkirjad andma ka eurogrupi rahandusministrid.

Hispaania saab euroala riikidelt abi 100 miljardit eurot, millest 30 eurot soovib eurogrupp maksta välja otsekohe.

Valitsus kiitis Hispaania abiprogrammi heaks neljapäeval, so täna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles