Microsofti ähvardab järjekordne hiigeltrahv

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebibrauserite ikoonid.
Veebibrauserite ikoonid. Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjon süüdistab maailma suurimat tarkvarafirmat kolm aastat tagasi saavutatud kokkuleppe rikkumises, Microsofti võib oodata kuni 5,7 miljardi euro suurune trahv.

2009. aastal saavutasid Microsoft ning Euroopa Komisjon kokkuleppe, mille järgi pidi Microsoft lõpetama Internet Exploreri veebibrauseri eelistamise ning pakkuma kasutajatele võimalust valida oma operatsioonisüsteemides vaikimisi kasutatavateks veebilehitsejateks ka teiste ettevõtete tooteid, kirjutab CNET.

Windows 7 Service Pack 1-e välja tulekul eelmise aasta veebruaris kokkulepitud valikuvõimalus aga kadus, mis tähendab, et koos eelinstalleeritud esimese teenuspaketiga Windows 7 operatsioonisüsteemi ostnud 38 miljonit klienti jäid ekraanile kuvatavast valikuvõimalusest jällegi ilma.

Microsoft väitis, et tegu oli tehnilise veaga, Euroopa Komisjon on tarkvarafirma aga uuesti uurimise alla võtnud ning halvimal juhul ähvardab seda kuni 5,7 miljardi euro suurune trahv.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles