Eesti Pank: krooni kurss jääb eurole üleminekul samaks

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees

Eesti krooni kurss on fikseeritud euro suhtes ja selline kurss jääb püsima kuni euro kasutuselevõtuni, kinnitas Eesti Panga rahapoliitika osakonna juhataja Ülo Kaasik.

 «Ei ole mingit alust arvata, et Eesti krooni seni kehtivat kurssi muudetakse,» lausus Kaasik.

Leedu seimi eelarve- ja rahanduskomisjoni esimees Kestutis Glaveckas tõdes neljapäeval, et Leedu litt devalveeritakse euro kasutuselevõtu korral vältimatult.

Kaasik selgitas, et osaledes vahetuskursirežiimi ERM2 koosseisus, peab Eesti tõestama oma sobilikkust euroala liikmeks saamisel. Sobilikkust hinnatakse erinevate kriteeriumide, nn Maastrichti kriteeriumide abil. On raske ette kujutada, kuidas saavad Euroopa Komisjon ja Euroopa Keskpank väita, et ühelt poolt Eesti täidab jätkusuutlikult kõiki Maastrichti kriteeriume, kuid teisalt leitakse, et vahetuskurss (mille stabiilsus on üks kriteeriumidest), millega Eesti soovib liituda, ei ole õige, rääkis Kaasik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles