Leedu korraldab tuumajaama ehituseks rahvahääletuse

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu parlamendihoone.
Leedu parlamendihoone. Foto: SCANPIX

Leedu parlament otsustas esmaspäeval korraldada koos üldvalimistega oktoobris ka tuumajaama ehituse rahvahääletuse.

LETA kirjutas, et rahvahääletus tuleb nõuandev rahvahääletus tuleb 14. oktoobril koos parlamendivalimistega. Leedu seim otsustas seda täna erakorralisel istungil.

62 seimi liiget oli rahvahääletuse poolt, 39 vastu ja 19 erapooletud.

Rahvahääletusel tuleb valijail vastata küsimusele, kas pooldada uue tuumajaama ehitust Leedu vabariiki.

BNS kirjutas, et Korra ja õigluse partei esindaja Julius Veselka juhtis seimis tähelepanu sellele, et rahvahääletuse otsus ei otsustav, sest isegi kui Leedu elanikud tuumajaama poolt hääletavad, kuid Läti ja Eesti otsustavad sellest loobuda, jääb tuumajaam ehitamata.

Sotsiaaldemokraatliku partei esindaja Birute Vesaite soovitas tuumajaama asemel tegelda vanade kortermajade renoveerimisega.

Leedu parlament kinnitas hiljuti Visaginase tuumajaama kontsessioonilepingu Jaapani kompaniiga HItachi. Leedu sooviks, et ka Läti ja Eesti osaleks tuumajaama ehituses. Eesti Energia juhid on aga seni olnud äraootaval seisukohal, sest nende arvates on äriline risk liga suur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles