Äripindade turg jäi juunist peale vaikseks

Enn Tosso
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Foorumi ärikeskus..
Pildil on Foorumi ärikeskus.. Foto: Arno Saar / SL Õhtuleht.

Juunikuine äripindade turg muutus puhkusteperioodi alguse tõttu vaikseks, mis tähendas väiksemat tehingute hulka ning ka hinnataseme sarnasust möödunud kuudele.

Uus Maa Kinnisvarabüroo turuülevaade vahendab, et büroopindade hinnatase on seega stabiilne, A+ pindade hinnad on enamasti vahemikus 12,5-15 eurot ruutmeetri eest ning minimaalse vakantsi tõttu liigub hind tõusvas joones, A-klassi pinna eest küsitakse sõltuvalt asukohast keskmiselt 9 eurost äärelinnas kuni 12 eurot kesklinnas. Äärelinnas on B-klassi bürood keskmiselt hinnavahemikus 6 eurot ruutmeetri kohta.

Kaubanduspindade hinnatase algab 5-7 eurot ruutmeetri eest, kuigi on ka oluliselt odavamaid pakkumisi. Kesklinnas ja äärelinnas paiknevates populaarsetes ostukeskuses on üüripinna ruutmeetri mediaanhind tihti kuni 28 eurot, kuid kuna vakants on pea olematu, võib hind ka hoopis kõrgem olla. Enim nõutud uued ja renoveeritud tootmis- ja laopinnad üüritakse välja keskmiselt 3,2-5,2 euro eest ruutmeetri kohta, vanemaid küttesüsteemita ladusid umbes 2 eurot ruutmeeter. On ka viletsas seisukorras pindu, mille ruutmeetrihind jääb alla euro.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles