Lätis võib tööta jääda 200 000 inimest

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti vastne peaminister Valdis Dombrovskis peab Läti kriisist välja tooma.
Läti vastne peaminister Valdis Dombrovskis peab Läti kriisist välja tooma. Foto: AP / Scanpix

Pessimistlike prognooside kohaselt suureneb Läti tööpuudus tänavu 15 protsendini, optmistid ootavad 11-protsendilist kasvu. Must stsenaarium jätaks töötuks 200 000 inimest.

Läti tööhõiveameti direktor Baiba Pasevica tõdes, et optimaalse sündmuste arengu juures on selle aasta töötuse näitaja 10,6-11 protsenti, vahendab rus.db.lv ajalehte Diena.

Optimistliku stsenaariumi korral saavutatakse tööpuuduse kõrgem tase mais-juunis- juulis, misjärel olukord stabiliseerub. Juuni töötuse näitajaks ootab tööhõiveamet 11,5-12 protsenti. 

Kui midagi ette ei võeta või sammud majanduse stabiliseeriiseks ei ole piisavad, tööpuudus mitte ainult ei kasva, vaid ka inimestel ei ole enam kuskile minna, sest vabu töökohti on väga vähe. 

Tööhõiveameti kohaselt peaks kõige mustema stsenaariumi korral tööpuudus ulatuma 15 protsendini. Sellisel juhul ei tohi unustada, et mõnel kuul võib siis tööpuudus ulatuda 17 protsendini ehk tööta oleks 200 000 inimest. Sellisel juhul ei laekuks valitsusele enam maksutulu, rääkis Pasevica.

Millised stsenaariumid Lätis realiseeruvad, sõltub tööhõiveameti juhi sõnul valitsuse majadnuse stabiliseerimise programmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles