Skype on hädas turvalisus-probleemiga

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skype'i logo.
Skype'i logo. Foto: SCANPIX

Skype’s peetavad vestlused võivad turvalisusvea tõttu jõuda selles mitte osalevate kontaktideni, ettevõte on antud probleemi lahendamas.

E24 poole pöördus murelik kaastöötaja, kes märkas, et osad tema poolt Skype'i kiirsuhtlusteenuses sõbrale saadetud sõnumitest jõudsid ka hoopis teise kontaktini, kes antud vestluses ei osalenud ja kellega sel ajahetkel ajakirjanikul ühtegi Skype´i-põhist vestlusakent lahti ei olnud. Antud suhtlusteenuse turvalisust küsitavuse alla panevast probleemist on E24-l olemas ka vastavad salvestatud ekraanipildid.

Internetis uurides selgus, et Skype Support foorumisse on sarnaste muredega pöördutud juba alates teisipäevast, paraku eile keskpäevaks ei olnud Skype neile vastanud.

E24 võttis eile antud teemal ühendust Skype Eestiga, mis hakkas probleemiga tegelema ning lubas anda laupäevase päeva jooksul ka ametliku kommentaari.

Peale E24 pöördumist on ka nimetatud Support foorumisse tekkinud Skype'i-poolne kommentaar, mida saab näha koos kasutajate postitustega siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles