Koolitusfirmad lasevad hindu alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endises naistekliiniku hoones Toomel asub ka ülikooli üks vanimaid auditooriume, kus mõne aasta pärast hakkavad tarkust omandama sotsiaalteaduste üliõpilased.
Endises naistekliiniku hoones Toomel asub ka ülikooli üks vanimaid auditooriume, kus mõne aasta pärast hakkavad tarkust omandama sotsiaalteaduste üliõpilased. Foto: Margus Ansu

Ajal, mil kaubanduskeskuste akendel pasundavad sildid järjekordsetest allahindlustest, võib leida ka soodushinnaga koolitusi pea igalt alalt.

Koolitusportaalis tark.ee on üleval sooduspakkumistega koolitusi firmajuhtidele ja raamatupidajatele, aga ka teenindajatele ja isegi telefonimüügi- või ehitustööst huvitatutele.



Kõigil tuleb kokku hoida


Praegu mõningaid koolitusi isegi kuni poole odavamalt pakkuva Personali Arenduskeskuse juhataja Giro Povilaitis nentis, et kuigi sooduspakkumisi on nende firma ikka aeg-ajalt teinud, on viimasel ajal majanduslanguse tõttu neid rohkem. «Arvestame klientide raskemaid aegu ning püüame seda ka hinnas näidata soodsamalt koolitusi pakkudes. Eks kõigil tuleb ju kokku hoida,» selgitas ta.



Ka Ehitusala seminaride juhataja Peeter Pihlak tõdes, et soodustuse pakkumine on puhas rõõm ja võimaluste leidmine selleks on vaid tehniline küsimus.


«Nii koolituse korraldajale kui ka koolituse kuulajale on oluline, et soodustuste tegemine ei muutuks meeleheitlikuks katseks kedagi üle trumbata või ära rääkida. Õiglane hind on tähtsam kui soodustus,» nentis Pihlak samas ja lisas, et soodsamat hinda tehakse nii varakult kui ka viimasel hetkel koolitusele registreerijatele.



Vastu peavad tugevad


Nii Pihlak kui ka Povilaitis tõdesid, et inimesed on muutunud koolituste suhtes valivamaks ning see on mõjutanud ka koolituste müüki. «Aga üldiselt ikka käiakse koolitustel ja soovitakse end arendada ning uusimate arengutega kursis olla, sest ei taheta ju konkurentidest maha jääda,» lisas Po­­vi­­laitis.



Tema kinnitusel on kasvanud sisekoolituste hulk neis ettevõtetes, kes soovivad meeskonda siduvaid ja ühise eesmärgi saavutamise nimel tehtavaid koolitusi. Ka on tema sõnul aina enam eraisikuid, kes tahavad intensiivkursustel õppida midagi uut ning saada teadmisi ja oskusi uuel alal töötamiseks.



Povilaitise hinnangul annab koolitustest loobumine küll praegusel hetkel ehk rahalise kokkuhoiu, kuid tänasest kaugemale mõtlejad on tema sõnul saanud aru, et vastu pidada jõuavad ainult tugevad, kes arendavad end pidevalt. «Koolituste keelamine ja raamatute põletamine ei ole tänapäevale sobivad lahendused,» nentis ka Peeter Pihlak.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles