Ultrabookid ei ole suutnud Apple’ile konkurentsi pakkuda

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Macbook Air.
Macbook Air. Foto: SCANPIX

Õhukesed, kerged ja võimsad Inteli protsessoreid kasutavad Windowsi jooksutavad sülearvutid ei ole suutnud kõigutada Apple’i Macbookide, seehulgas ka otsese konkurendi Macbook Airi edu.

Ultrabookide müüginumbrid jäävad pikalt maha Inteli poolt seatud agressiivsetest eesmärkidest, kirjutab CNET.

IDC analüütiku Jay Chou andmetel on 2012. aasta esimese poolaastaga müüdud vaid 500 000 ultrabooki, mis jääb tugevalt alla Inteli müügiplaanidele. Nimelt lootis maailma suurim pooljuhtkiipide tootja suurendada käesoleva aasta lõpuks ultrabookide osa kogu sülearvutite müügist 40 protsendini.

IDC hinnangul müüakse sel aastal kokku 225 miljonit sülearvutit, seega oleks ultrabookide turuosa samade müüginumbrite jätkumisel vähem, kui 0,5 protsenti.

Apple’i sülearvutite äri on samas tõusuteel, teise kvartali auditeerimata tulemuste kohaselt Macbooke müüdud enam kui 2,8 miljonit eksemplari, mida on eelmise aastaga võrreldes üle 50 000 võrra rohkem. Ultrabookide otsese konkurendi Macbook Air’i osa sellest ei ole veel teada, kuid Chou hinnangul on ka nende müük kasvanud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles