Korteriturule ilmuvad jälle spekulandid

Enn Tosso
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korterelamu Tallinnas Kodukolde rajoonis Helme tänaval.
Korterelamu Tallinnas Kodukolde rajoonis Helme tänaval. Foto: Betooniühing

Turule on ilmunud ka inimesi, kes soovivad uutes majades soetada kortereid spekulatiivsetel eesmärkidel, vahendab Uus Maa Kinnisvarabüroo värske turuülevaade.

Spekulandid soovivad buumiajale iseloomulikult spekuleerida broneeringutega, ent esialgu nad veel tehinguteni pole jõudnud.

Uusarendusteturul on endiselt hinnas hea arhitektuuriga korralikud elamud ning miljööväärtuslikes asumites paiknevad väikesed kortermajad.

Võrreldes varasemate kuudega, ei ole pealinna kinnisvaraturg oma olemuselt muutunud. Ilma teevad endiselt uue kodu otsijad, investorid ja üürnikud, sekka hulk välismaalasi.

Siiski, kui varem rõhutati ühe investeerimise põhjusena euro hämarat tulevikku ja võlakriisi, siis nüüd on raha kinnisvarasse paigutamise ajendina üha enam hakatud rõhutama liialt suurt inflatsiooni. Ka pankade üha vähenevad hoiuseintressid soodustavad pigem kinnisvara ostmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles