TTÜs tihedaim sõel kinnisvara haldamises: 26 soovijat kohale

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Tehnikaülikool.
Tallinna Tehnikaülikool. Foto: Peeter Langovits / Postimees

TTÜs lõppenud vastuvõtu tulemusel kujunes sõel kõige tihedamaks kinnisvara haldamises ja avalikus halduses, konkursid neil aladel olid vastavalt 26 ja 17 inimest ühele kohale.

Siiski ei ole TTÜ vastuvõtu peaspetsialisti Kirsti Naaberi sõnul tegemist kinnisvaraga seotud eriala ülipopulaarsusega, vaid lihtsalt asjaoluga, et riigieelarvelises õppes võetakse sellele alale õppima vaid 3 inimest, soovijaid aga oli 78. Samal põhjusel oli suur konkurss ka avalikus halduses.

«Me ise ei pea neid eriti adekvaatseteks näitajateks vaid hindame erialasid pigem esitatud avalduste järgi,» ütles Naaber. «Erialadest troonivad informaatika, ärindus, avaliku sektori majandus, arvutisüsteemid, geenitehnoloogia – midagi eriti üllatavat siin ei olnud.»

Üliõpilaste huvipuuduse all kannatavad Virumaa kolledži eestikeelsed kavad (masinaehitustehnoloogia 3 avaldusega ning hoonete ehitus 14 avaldusega). Kas mõni õppekava päris tühjaks jääb, sõltub pooleteist kuu pärast.

TTÜsse esitati avaldusi 500 võrra rohkem kui aasta tagasi. Kokku tuli avaldusi tänavu 11 374. Täna avaldas TTÜ riigieelarvelistele kohtadele õppima pääsenute nimed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles