Ansip: veebruari maksulaekumised jäid kärpekavas ette nähtud piiridesse

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip
Peaminister Andrus Ansip Foto: Peeter Langovits

Peaminister Andrus Ansip ütles valitsuse pressikonverentsil, et veebruarikuu maksulaekumised jäävad lisaeelarvega seatud graafiku piiresse.

Rahandusminister Ivari Padar lisas, et kahe kuu eelarvelaekumised on lisaeelarves ette nähtud graafikust 60 miljonit suuremad.

Ansipi sõnul laekus veebruaris makse 3,768 miljardit, möödunud aastal aga 3,815 miljardit. Maksulaekumiste erinevus tuleneb peaministri sõnul juriidilise isiku tulumaksust, mis möödunud aastal oli 230 miljonit, sel aastal aga vaid 55 miljonit.

Ansip märkis, et veebruari maksulaekumisi ei saa võrrelda jaanuariga, sest jaanuari maksulaekumised on alati ebakorrapärased.

Peaminister rõhutas veel, et maksulaekumised ei tõesta legendi, nagu oleks inimesed vaesel ajal jätnud autodega sõitmise, sest mootorikütuse aktsiis on võrreldes eelmiste aastatega kasvanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles