Eurotunneli rahastajad saavad esimest korda dividende

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurotunneli rahastajad saavad esmakordselt dividende.
Eurotunneli rahastajad saavad esmakordselt dividende. Foto: Reuters / Scanpix

Suurbritanniat ja Prantsusmaad ühendava eurotunneli operaatorfirma maksab esimest korda tunneli rahastajatele dividende.


Eurotunneli operaatorfirma puhaskasum möödunud aastal oli 40 miljonit eurot (625 miljonit Eesti krooni). Seda vaatamata ka asjaolule, et septembris puhkes 50-kilomeetri pikkuses tunnelis tulekahju, mille kahjude likvideerimiseks kulus 200 miljonit eurot (3,1 miljardit Eesti krooni), vahendas AFP.

Ühe osaku pealt saavad 400 000 aktsionäri neli senti dividende. Kokku makstakse aktsionäridele 7,6 miljonit eurot (119 miljonit Eesti krooni), mis on võrdne ühe protsendiga firma turuväärtusest.

«Neli senti pole küll palju, kuid enamikul aktsionäridel on mitusada osakut,» ütles Eurotunneli rahastajategruppi ADAM juht Colette Neuville.

Tunnel avati 1994. aastal, kuid operaatorfirma loodi juba 1986. aastal. Seni pole ettevõtte oma aktsionäridele veel kordagi dividende maksnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles