Drahmi devalveerimine tõi Armeenias kaasa hinnasööstu

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armeenlased kassajärjekorras Jerevani supermarktis.
Armeenlased kassajärjekorras Jerevani supermarktis. Foto: Reuters / Scanpix

Armeenias sööstsid toiduainete ja kütuse hinnad üles ning seda päev pärast keskpanga otsust naasta drahmi ujuva kursipoliitika juurde.


Tegelikkuses tähendas panga otsus seda, et drahm nõrgenes USA dollari suhtes 20 protsenti, vahendas

Regnum

.



Eilse päeva jooksul kallinesid põhiliste toiduainete hinnad 20-30 protsenti. Inimesed hakkasid toiduaineid hinnatõusu jätkumise kartuses kokku ostma, vahendas RIA Novosti.

Regnumi andmetel kallines mõne kaubaartikli hind poolteist korda ja enamgi veel. Peensuhkru kilogramm, mis varem maksis 240-250 drahmi, kallines 400 drahmini (16 kroonini).

Agentuuri A1plus teatel maksab pudel toiduõli Jerevan-City supermarketis 600 drahmi (24 krooni) võrreldes varasema hinnaga 400 drahmi. Samas pole aga leiva ja alkohoolsete jookide hinnad varasemaga võrreldes muutunud.

Kütus maksab täna aga 20 protsenti enam kui enne rahvusvaluuta devalveerimist. Näiteks bensiini Super AI-98 liitri hind kerkis 290 drahmilt 350 drahmini (15 kroonini).

Diislikütus kallines samas 230 drahmilt 270 drahmini (11,8 krooni) liitri eest.

RIA Novosti andmetel ei tõusnud hinnad üleöö siiski mitte kõigis Jerevani poodides. Näiteks otsustas kauplustekett Star pärast konkurentsiameti ning tarnijatega toimunud nõupidamist, et toiduainete hindu ei tõsteta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles