Päevatoimetaja:
Sander Silm

Eestis tehakse juba ka korralikku viinamarjaveini

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Sirje Niitra
Copy
Vein laagerdub tammevaadis.
Vein laagerdub tammevaadis. Foto: Erakogu

Eesti Maaülikool koostöös Veinimaailmaga peab täna Tartus, Dorpati konverentsikeskuses Eesti veinikultuuri aluseid kujundavat konverentsi, kus tuleb avalikku degustatsiooni ka Rõhu veiniaiast pärit punane viinamarjavein.
 


Rõhu punase viinamarjaveini näol on tegu tammevaadis laagerdunud kvaliteetse viinamarjaveiniga.

Konverentsil osalevad degustaatorid Itaaliast, Portugalist, Hispaaniast, Soomest, Lätist ja Eestist. Esmakordselt on plaanis sõnastada meie regiooni veinide maitse.

Ettekannete ja sõnavõttude teemad käsitlevad viinamarjaprojekti Rõhul ja veini valmistamise erinevaid aspekte siinsetes klimaatilistes tingimustes.

Külastatakse Rõhu katseaeda ning Tartus, Tõnissoni majas toimub valmisveinide degustatsioon, kirjeldamine ja hindamine.
 

Tagasi üles