Ameerika suurärimees nimetas Krugmani rünnakut Eesti vastu komplimendiks

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steve Forbes.
Steve Forbes. Foto: Peeter Langovits

Laupäeval paariks tunniks Tallinna põiganud ning Postimehele eksklusiivintervjuu andnud omanimelise majandusajakirja omanik ja peatoimetaja Steve Forbes ütles, et kui Paul Krugmani sugused mehed Eestit kritiseerivad, tuleb seda võtta üksnes komplimendina.

«Ta eksib majandusküsimustes kõiges,» lausus Steve Forbes eestikeelse ärižurnaali Forbes ilmumise puhul korraldatud üritusel Kadrioru Lilleaias, viidates president Toomas Hendrik Ilvese ja Nobeli majanduspreemiaga pärjatud Krugmani hiljutisele sõnasõjale Twitteris.

«Ta ütleb, et valitsuskulutused on hea asi,» jätkas Forbes. «Jaapan kuulas tema nõu ja stagneerub. Kreeka, Itaalia ja Hispaania on kuulanud tema nõu – see pole neile kasu toonud. USA valitsus kuulas tema nõu, samuti teiste keyneslaste nõu, ning me oleme kulutanud palju raha ja meie majandusel läheb väga viletsasti võrreldes sellega, kuidas varem on läinud.»

Forbes kinnitas oma sõnavõtus ligi sajale Eesti tipp-poliitikule ja -ärimehele, et kui Krugman ütleb, et Eesti ei tee asju õigesti, siis see tähendab, et Eesti just teebki asju õigesti. «Tehke vastupidi sellele, mida maailma paulkrugmanid soovitavad, ja teid ootab väga helge tulevik,» julgustas ta Eestit. «Ma loodan, et ülejäänud maailm järgib teie eeskuju.»

Täispikka intervjuud Steve Forbesiga Eesti eeskujust maailmale ning maailma majanduse ja euro päästmisest loe esmaspäevase Postimehe arvamusküljelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles