Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Kohviku kassasüsteem teeb sooduskliendile arve oma suva järgi

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Martin Smutov
Copy
Chocolaterie Pierre
Chocolaterie Pierre Foto: Margus Ansu

Tartus Pierre’i kohvikus pandi sooduskaardiga kunded kummalise valiku ette – sularahas tulnuks arve väiksem kui kaardiga makstes.

Õhtulehele hinnavahet kurtnud inimene läks tasuma arvet, mis tšekil kokkuarvutatult andis summaks 3.10, kuid kaardiga tuli maksta 3.15, kirjutas Õhtuleht.

Tarbijakaitseameti kommunikatsioonieksperdi Siiri Erala sõnul tuleb restoranis, baaris ja kohvikus esitatav arve koostada menüüs näidatud hindade järgi ja teenustasu ei ole lubatud arvele eraldi lisada.

Erala lisas, et keegi ei keela siiski kaupmehel soodustuste tegemist ja seda sõltuvalt makseviisist.

Kohviku müügi- ja turundusjuht Mihkel Tammaru sõnul oli tegemist aga kassasüsteemi probleemiga, mis kasutab sularaha ja kaardiga maksmisel erinevat algoritmi.

Tagasi üles