USAs anti kohtu ette 24 krediitkaardipettustega tegelenud häkkerit

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sülearvuti.
Sülearvuti. Foto: SCANPIX

USA võimud teatasid 24 erinevates maailma paikades vahistatud häkkeri kohtu ette toomisest. Väidetavalt hoiti nende vahistamisega ära ligikaudu 205 miljoni suuruse kahju tekkimine ning üle 411 000 krediit- ja deebetkaardi andmete lekkimine.

Vahistamistele eelnenud kahe aasta jooksul esitlesid FBI spetsialistid end erinevates foorumites ja internetikeskkondades häkkeritena, hankides selle abil vastavatesse võrgustikesse sisseimbununa infot erinevate  juba toimepandud ja planeeritavate kuritööde kohta, kirjutab Reuters.

Tabatud häkkerid arreteeriti erinevates maailma paikades USAst ning Suurbritanniast Jaapanini, kohtu alla lähevad nad kõigepealt siiski Ühendriikides.

Kohtualusteks on eranditult 18-25 aastased mehed, mõnda neist ähvardab laialdaste krediitkaardipettuste toimepanemiste eest kuni 40-aastane vanglakaristus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles