Kohus jättis Gnidini BLRT nõukokku

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BLRT tehas
BLRT tehas Foto: Liis Treimann

Kohus tunnistas ebaseaduslikuks BLRT suuromanike katse muuta nõukogu liikme Mihhail Gnidini ametilepingut.

Harju maakohus lükkas tagasi BLRT väited, et Gnidin on oma lepingust, seadusest ja põhikirjast tulenevaid kohustusi rikkunud.

Kohtuotsuses märgitakse, et dokumentidega tutvumise õiguse kasutamist ei saa pidada vaenulikkuseks ega ebalojaalsuseks aktsiaseltsi suhtes. Ühtlasi mõistis kohus Mihhail Gnidinile välja vahepealse aja eest saamata jäänud nõukogu liikme tasu.

Mihhail Gnidini BLRT nõukogu liikme volitused kehtivad kuni 2014. aasta detsembrini, kuid 2011. aasta juulis otsustas BLRT muuta lepingutingimusi ning alates eelmise aasta juulist ei ole ettevõte Gnidinile nõukogu liikme tasu maksnud.

Gnidini sõnul piirati ka tema ligipääsu nõukogu tööga seonduvatele materjalidele.

Konflikt Gnidini ja BLRT suuromanike vahel sai alguse juba 2011. aastal, mil vähemusaktsionärid pöördusid ettevõtte juhatuse poole nõudega kutsuda kokku erakorraline üldkoosolek. Mihhail Gnidini, Valeri Kovalenko ja NSC Investmentsi hinnangul omasid vähemusaktsionärid põhjendamatult kasinat infot ettevõtte ja selle juhtimise kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles