Liftisõitjate välimääraja

Sirje Niitra
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks suurepärase vaatega Kone lifte.
Üks suurepärase vaatega Kone lifte. Foto: Silvia Pärmann

Soome liftifirma Kone lõbusa uuringu järgi on viis eri tüüpi liftikasutajaid, kusjuures piirkonniti võib täheldada mõningaid erinevusi.


Esimene tüüp – turvalisuse pärast muretseja, kes tunneb ennast ebamugavalt, kardab et lift võib rikki minna või seisma jääda. Siia alla käivad ka klaustofoobiat ehk suletud ruumi kartust põdevad inimesed. Neid on 26 protsenti.

Teine tüüp – vabameelne sõitja, kel pole erilise nõudmisi, võtab kergelt, kuni kõik toimib. Selliseid inimesi on  23 protsenti.

Kolmas tüüp – lõbus ja õnnelik sõitja, kes suhtleb liftis meeleldi kaassõitjatega . Neid on pea iga neljas ehk  22 protsenti.

Neljas tüüp – kriitiline ja ärev sõitja, kes eelistab võimalusel liftile eskalaatorit . Liftisõitjate seas moodustavad nad 18 protsenti.

Viies tüüp – passiivne sõitja, kel on ükskõik. Ükskõikseid on 11 protsenti.

Riikide spetsiifikast lähtuvalt on leitud, et Kanadas on inimesed liftis lõdvestunud, USAs õnnelikud, Inglismaal ärevad, Prantsusmaal suhtlemisvalmid. Soomes ollakse vähem sotsiaalsed ja Saksamaal vabameelsed. Singapuri liftisõitjaile on aga eriti oluline hea lõhn ja turvalisus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles