Mika Sucksdorff jaaniõhtu puhul täna vabast päevast puudust ei tunne

Ines Kuusik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mika Sucksdorff.
Mika Sucksdorff. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Uus Maa kinnisvarabüroo ärikinnisvara osakonna juht soomlane Mika Sucksdorff on Eesti seadustega harjunud ning soomlaste kombel täna jaanipäeva puhul vaba päeva saada ei igatse.

«Soomes on jaanipäev liikuv püha ja sellega seoses on reede alati vaba,» selgitas Sucksdorff. «Kunagi on see nii paika pandud, võib-olla selleks, et saaks pikema puhkuse jaanipäeva paiku,» selgitas ta.

Olles aga aastaid Eestis elanud, Sucksdorff täna vabast päevast siiski puudust ei tunne. «See aasta on nii, teised aastad jälle teisiti,» ei heiduta Sucksdorffi Eesti tänavuse jaanipäeva laupäevase päeva peale langemine. «Pole hullu,» ütleb ta rõõmsameelselt.

Sucksdorffi sõnul on jaaniõhtu tähistamine Eestis ja Soomes üldiselt üsna sarnane. «Soome peredes on paljudel suvila, jaaniõhtu veedetakse tavaliselt suvilates,» selgitab ta. «Noored lähevad selleks ajaks sageli ka rokifestivalidele ja kämpingutesse.»

Sucksdorff ise plaanib jaaniõhtu puhul sõpradega grillima minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles