Uuring: personaliosakonnal pole töötajate mõtetest aimugi

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: http://www.forbes.com/sites/kevinkruse/2012/06/20/new-study-hr-departments-completely-out-of-touch/

Personalifirma Kenexa uuring toob välja šokeeriva tõe, kuidas personalispetsialistide arvamused ja ootused lahknevad totaalselt sellest, mida töötajad tegelikult mõtlevad ja tunnevad.

Piinlik lugu, sest just personaliosakond peaks tundma ettevõtte töötajaid kõige paremini, kirjutab Forbes.

Uuringust tuli aga välja:

69 protsenti tööandjaid usuvad, et nende töötajad on pühendunud ettevõttele, kuid ainult 34 töötajatest tunnistavad, et nad ka tegelikult on.

81 protsenti personalispetsialiste arvavad, et töötajad soovitaksid organisatsiooni töökohana ka oma sõbrale. Vaid 38 protsenti inimestest teeks seda päriselt.

53 protsenti personalispetsialistidest arvavad, et ettevõte maksab oma töötajatele õiglast tasu. 30 protsenti töötajatest on selle väitega nõus.

83 protsenti personalispetsialistidest arvavab, et töötajad plaanivad jääda ettevõttesse tööle järgmise aasta jooksul. Ainult 41 protsendil töötajatest on tegelikult see plaan.

Andestamatu olukord, mille lahenduseks saaks olla ehk see, kui tööandjad ka päriselt loeksid ja hooliksid sellest, mida nende töötajad vastavad rahulolu-uuringutes, mida paljudes firmades iga-aastaselt tehakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles