Microsoft pani Nokiale jala taha

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia juht Stephen Elop (vasakul) ja Microsofti juht Steve Ballmer.
Nokia juht Stephen Elop (vasakul) ja Microsofti juht Steve Ballmer. Foto: AFP/Scanpix.

Microsoft tegi Nokiale telefonide müümise raskemaks, teatades, et praegused Lumia telefonide omanikud uut tarkvara kasutada ei saa, kirjutab The Wall Street Journal.

Microsoft teatas sel nädalal, et mobiiltelefonidele mõeldud operatsioonisüsteem Windows Phone 8 tuleb välja sügisel, aga seda tarkvara ei ole võimalik kasutada olemasolevatel Nokia nutitelefonidel Lumia.

See teeb Nokial telefonide müügi raskeks, sest kliendid võivad jääda ootama sügisel uuel tarkvaral jooksvaid telefone.

«Operaatorid ja kasutajad hoiavad kõrvale niikaua kui sügisel tulevad turule uued tooted,» kirjutas Informa analüütik Malik Saadi oma blogis. «See avaldab väga tõsist mõju selle kvartali finantstulemustele,» lisas ta.

Nokia tõi Lumia telefonid Euroopas turule eelmise aasta lõpus ning USAs sellel aastal.

Microsoft ütles, et võimaldab praegustele Lumia omanikele mõõdukamat tarkvarauuendust Windows Phone 7.8.

Nokia pressiesindaja Doug Dawson ütles majanduslehele, et Windows Phone 8 nõuab riistvarale järsult paremaid näitajaid, mida olemasolevad telefonid ei võimalda. Ta lisas, et Nokia teeb kõik mis võimalik, et olemasolevad Lumia omanikud saavad võimalikult palju Windows Phone 8 operatsioonisüsteemis olevaid hüvesid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles