Ober- Hausis käärib

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ober-Haus podiseb nagu nõiakatel
Ober-Haus podiseb nagu nõiakatel Foto: SCANPIX

Võib öelda, et ligi 20 aastat tagasi ettevõtja Paul Oberschneideri asutatud, kuid enne viimast majanduskriisi Soome kinnisvarahiiule Realia Groupile müüdud kinnisvarabüroo Ober-Haus on viimased paar aastat keenud ja podisenud nagu nõiakatel, kirjutab Äripäev.

Väidetavalt Ober-Hausi praeguse tegevjuhi Tarmo Kase juhtimisotsuste tõttu on firmast Eestis lühikese ajaga lahkunud üle paarikümne töötaja ning isegi Ober-Hausiga samasse gruppi kuuluv Nordea Eesti filiaal on püüdnud emapanga poolt pealesurutud koostöölepingust Ober- Hausiga vabaneda.

Põhjused, miks Nordea on olnud koostööga rahulolematu, peituvad Ober-Hausi töötajate pidevas vahetumises, alamotiveerituses, kinnisvara hindamise vigades, ebakvaliteetses maaklerteenuses ja kommunikatsiooniprobleemides – nii ilmneb kirjavahetusest Nordea ja Ober-Hausi emafirma vahel.

Ettevõtte siseprobleemid said Äripäevaga ühendust võtnud Ober-Hausi ekstöötajate sõnul alguse üsna pea, kui 2010. aasta lõpus hakkas Ober-Hausi Kinnisvara aktsiaseltsi juhtima Tarmo Kase.

Mullu aprillis tõusis Kase Baltimaades ja Poolas tegutseva Ober-Hausi grupi juhiks, võttes üle ameeriklasest Peter Gage Morrise ülesanded, kes taandus nõukokku.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles