Puust prilliraamid, kokkupandav koerakuut ja raamatuhoidja

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarja Tali osales programmis oma Arteljee vihmakeepidega.
Maarja Tali osales programmis oma Arteljee vihmakeepidega. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Sel nädalal lõpetas esimene lend Loov Eesti virtuaalses tootearendusprogrammis PESA osalenuid aastase koolitusprogrammi. PESAs valminud toodete hulgast võib leida nii nupuka lahendusega mööblit, ilusaid ja praktilisi rõivakollektsioone, kvaliteetse disainiga aksessuaare kui ka arendavaid mänge.

Loov Eesti algatatud PESA (proovi, eristu, sihi, arenda) aastane virtuaalne koolitusprogramm toetab alustavat ettevõtjat tootearenduse, turunduse, äriplaani koostamise, finantseerimise planeerimise ning strateegilise juhtimise valdkonnas. Programmi on koostanud professionaalsed koolitajad, nõu annavad personaalsed mentorid ning kaasatakse valdkonna eksperte.

«PESA on täna ainus tootearendusele suunatud virtuaalne programm. Ettevõtmise eesmärgiks on aidata loomettevõtjatel efektiivsemalt valmistoote ja ärimudeli ning müügikanaliteni jõuda, mis on valdkonna ettevõtjate suurim probleem. Meie koolitajate kvaliteet ning programmi virtuaalne formaat lubab  tootearendustuge saada olenemata asukohast,» rääkis Loov Eesti tegevjuht Eva Leemet. Esimese lennu seas on ettevõtjaid nii Võrumaalt, Avinurmest kui Tartust ja Viljandist.

Ettevõtjate sõnul on PESA programmis osalemine aidanud eelkõige tootearenduse ning ettevõtluse osas, mis loovinimese jaoks on tihtipeale suurim väljakutse. «Olen saanud kasulikku tagasisidet, kuidas panna oskuslikult praktikasse seni koolitustelt omandatud teoreetilised teadmised. PESA projekt võimaldab mul enne esikollektsiooniga turule tulemist koos tegutsevate professionaalidega läbi mõelda  äri alustalad. Iganädalane kodutöö esitamine distsiplineerib ja aitab etapiviisiliselt oma eesmärgile lähemale jõuda,» rääkis peagi esikkollektsiooni esitlev nahakunstnik Stella Soomlais.

PESA projektid sel aastal olid: Arteljee vihmamantlid, Stella Soomlais Design, LooPuu, Deko Disain, Radis, Contact, Khis, Karl Disain, Iizi, Landeco, Kooreürask, ULAELU, Funktsionaalne puittoode Avinurme Elulaadikeskusest, Pipik, MOOI, Raamatuhoidja, Thermos ja EWG-Tech.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles