Sandor Liive palk tõuseb 2000 euro võrra

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive (esiplaanil) uue elektrijaama nurgakivi panekul.
Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive (esiplaanil) uue elektrijaama nurgakivi panekul. Foto: Liis Treimann

Eesti Energia nõukogu otsustas täna tõsta juhatuse liikmete palka selle aasta 1. juulist, teatas ettevõte.

Juhatuse esimehe Sandor Liive palk tõuseb 2000 euro võrra 8800 eurolt 10800 euroni. Juhatuse liikmete Margus Kaasiku, Harri Miku, Raine Pajo ja Margus Ringi palk kasvab enam kui 1200 euro võrra 7300 euroni.

Praegu teenib Liive umbes 8800 ja juhatuse liikmed 6090 eurot kuus, selgub majandusministeeriumi avaldatud andmetest.

Arvestama peab aga ka sellega, et lisaks põhipalgale on ettevõtte nõukogul õigus maksta ka juhatuse liikmetele ka preemiat. Üldjuhul on see nelja kuu palk. Koos põhipalga tõusuga kasvab seega ka tulevaste preemiate suurus.

Mullu oli Liive tasu kokku ligi 136 00 eurot aastas. Teised juhatuse liikmed teenisid koos tulemustasuga umbes 93 000 eurot aastas.

Kui liita ka võimalik preemia, siis võiks Sandor Liive edaspidi teenida 173 000 eurot aastas.

Eesti Energia nõukogu esimees Jüri Käo ütles ettevõtte pressiteenistuse vahendusel, et nõukogu lähtus palgauuringutest ja ettevõtte arengust.

«Juhatuse liikmete palgad on ajale jalgu jäänud ega vasta turutingimustele. Eesti Energia on näidanud stabiilseid majandustulemusi ning vabaturul elektri ja õli müügist teenitav tulu on ettevõtte väärtust märkimisväärselt kasvatanud. Eesti Energia ei ole enam seesama ettevõte, mis kuue aasta eest, mil juhatuse liikmete palkasid viimati korrigeeriti,» kommenteeris Käo.

Käo on varem öelnud, et tema ülesanne ei ole müüa odavat elektrit, vaid tagada riigifirma tõhus juhtimine.

Liive oli aastaid kõige suurema palgaga riigifirma juht, kuni Estonian Airi uus president Tero Taskila ta sellelt troonilt tõukas. Taskila teenis mullu seitsme kuuga 233 000 eurot.

Soome Fortumi juhi Tapio Kuula palk on 74 000 eurot. Lisaks võib ta saada preemiat kuni 40 protsenti aastapalgast, peale selle aktsiaoptsioone ja firma tasub makseid ka tema pensionifondi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles