Fookus Siisonil

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silver Hage
Silver Hage Foto: EMT

Silver Hage on Tartu-Tallinna noormees, kelle puhul tasub vaadata, mida ta täpselt sööb. Või siis vähemalt, mis proportsioonides ta seda teeb, sest võib juhtuda, et seal peitub Silveri energia ja ettevõtlikkuse saladus! Kasulik on ka näiteks teada, et Silver plaanib täpselt 45-aastasena avada oma restorani. Ehk imbub sealt mõni väärt saladus.

Silver sündis Tartus, õppis Tallinnas keskkoolis ning läks siis tagasi Tartusse ülikooli, et tudeerida majandusteadust. Ent tema lemmikkoht on üldsegi Tokyo. «Ülikooliaegadel elasin ka aasta Jaapanis, et Tokyos Waseda ülikoolis vahetusõpilasena jaapani keelt ja majandust  õppida,» ei jätnud tegus noormees vahetusüliõpilaselu võimalusi kasutamata.

Enne seda, kui Silver pühendas ennast  moe- ja ilukaupade e-poe Siison.ee loomisele, tegutses ta nii muuhulgas ka reklaamiagentuuri partnerina, esines konverentsidel, nõustas ettevõtteid, võttis turundusprojektiga osa Ajujahi finaalist, konkureeris oma turismiprojektiga start-up firmade võistlusel Stockholmis ning importis kummalist piimajooki Jaapanist Eestisse. «Tegelesin küll aastate jooksul paljude lahedate projektidega, aga mul polnud aega ühtegi nii hästi teha, kui oleksin soovinud. Tarkade raamatute ja veel targemate mentorite sõnum oli mulle selge: fokusseeri!» mõtiskleb pealehakkamise maaletooja Silver ise.

Silver arvab (ja loodab), et suurema kaliibriga ettevõtjaks saamiseks ei pea olema mingeid kaasasündinud salapäraseid «omadusi», vaid kõik on inimese enda teha. «Loomulikult kulub natuke fookust, hullust ja eneseohverdust alati ära,» leiab Silver.

Oma «tee» leidmiseks on hea mõte Silveri arvates minna puhkusele. «Mitte nädalasele puhkusele Egiptusesse, vaid hoopis aastaks teisele kontinendile elama. Üksi. Uue kultuuriga kohanemine, uue sõprusringkonna ülesehitamine ja lihtsalt uus õhk annab palju mõtteainet. Ning kui hästi läheb, tuleb ehk mõni põhjapanev idee ka, mille ümber enda tulevikku hakata ehitama,» innustab Silver eakaaslasi.

Silver Hage igapäevasemaid tegevusi jälgida ja ka ise neis kaasa rääkida saate EMT Facebooki lehel «Minu Võimalus».  

Siisoni.ee tegemistega saab kursis olla aadressil http://siison.ee ja Facebook’i lehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles