Messiskandaali sattunud SMITi juht lahkub ametist

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari Pedak on SMITi juhtinud alates selle loomisest 2008. aasta märtsis.
Mari Pedak on SMITi juhtinud alates selle loomisest 2008. aasta märtsis. Foto: Marina Pushkar / Postimees

Siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskuse (SMIT) direktor Mari Pedak lahkub juulis ametist, uue juhi leidmiseks korraldab ministeerium konkursi.

Siseministeeriumi teatel esitas Pedak siseministrile lahkumisavalduse eelmisel nädalal ning tema viimane tööpäev on 13. juulil. SMITi uue juhi leidmiseni täidab peadirektori ülesandeid keskuse strateegia divisjoni juht Agu Leinfeld.

Pedak ütles, et SMITi ülesehitamine on olnud tõsine väljakutse. Tema sõnul on ministeeriumi haldusala asutuste IT-töötajatest moodustunud nelja aastaga toimiv ja ühtne meeskond, kes on aidanud mitmete arendusprojektidega kaasa Eesti e-riigi ja siseturvalisuse toimimisele. «Tunnen, et minu jaoks on SMITi koordineerimisega saanud läbi oluline etapp ja annan teatepulga edasi,» lausus Pedak.

Pedak on SMITi juhtinud alates selle loomisest 2008. aasta märtsis. Aastatel 2000-2008 oli ta toonase kodakondsus- ja migratsiooniameti peadirektor ning enne seda siseministeeriumi kohaliku omavalitsuse ja regionaalarengu osakonna juhataja ja eurointegratsiooni asekantsler.

Juuni algul sattus SMIT kriitika alla seoses Saksamaal Hannoveris märtsis toimunud tehnoloogiamessi külastusega, mis kestis pea terve töönädala ja läks asutusele maksma 20 000 eurot. 15 töötaja messikülastust nimetas keskus grupikoolituseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles