Maailmamajanduse taastumine takerdus taas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gloobus.
Gloobus. Foto: SCANPIX

Financial Timesi ja Brookingsi Instituudi värske indeksi valguses on globaalmajanduse taastumine taas kinni kiilunud, kuna usaldus poliitikute võimetesse kasvutingimusi luua langeb.

Professor Eswar Prasad Brookingsi Instituudist ütles: «Globaalmajandus on vastakate poliitiliste huvide pantvang, mis on halvanud [poliitilised] otsustusprotsessid, õõnestanud usaldust ning pärsib makromajanduslike meetmete mõju.»

FT/Brookingsi indeksi (nn «Tiger index») valguses on maailmamajanduse kasv kinni jäämas – pärast esialgset kiiret taastumist 2008-2009 aastate majanduskriisi kiiluvees.

USA majanduskasv käib maha, Hiina kasvuväljavaade on nõrgenenud.

Indias on reformiprotsessid peatunud, majanduskasv on dramaatiliselt aeglustunud ka teistel suurtel tärkavatel turgudel.

«Maailma kasvuveduritel on aur otsa lõppemas. Vagunid, mida vedurid veavad, jooksevad aga rööbastelt maha,» ütles professor Prasad.

«Tärkavaid turgusid ootavad äkilised pidurdused, samal ajal on paljud arenenud riigid libisemas majanduslangusse.»

Copyright The Financial Times Limited 2012

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles