Hispaania peaminister lubas reforme

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mariano Rajoy
Mariano Rajoy Foto: SCANPIX

Hispaania peaminister Mariano Rajoy lubas laupäeval Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) kriitikale vastates reforme majanduse «paindlikkuse ja konkurentsivõime suurendamiseks».

IMF avaldas kriitilise raporti nädal aega pärast eurotsooni otsust eraldada Hispaania pankade toetuseks 100 miljardi euro suurune abipakett. Raport loetleb reforme, mis on hädavajalikud turgude usalduse taastamiseks.

Muu hulgas tuleks Hispaanial IMF-i arvates tõsta käibemaksu, võtta kiiresti vastu avaliku sektori palgakärpe seadus ja eraldada «mitteelujõulised pangad» neist, mis abi ei vaja, ja neist, mis on küll elujõulised, kuid vajavad abi.

«Me peame viima ellu reformid, mis muudaksid meie majanduse paindlikumaks ja konkurentsivõimelisemaks," ütles Rajoy oma konservatiivse Rahvapartei liikmetele. «Me peame tulevikuks valmistuma,» lisas ta oma sõnade mõtet täpsustamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles