Nokia langus nõrgestab ka Microsofti

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia Lumia 900 nutitelefonid.
Nokia Lumia 900 nutitelefonid. Foto: SCANPIX

Nokia aina suurenevad majandusraskused viivad Soome telefonitootja eelmisel aastal Windows Phone’i lipulaevaks valinud Microsofti raskete valikute ette.

Käesoleva aasta esimese kvartali tulemuste järgi on Microsofti pakutav nutitelefonide operatsioonisüsteem hoidmas alles kuuendat positsiooni, omades vaid 2,2 protsenti maailmaturust. See on aga 0,4 protsenti vähem, kui aasta tagasi, kirjutab Wall Street Journal.

Nokia Lumia nutitelefone tarniti esimeses kvartalis kokku vaid kaks miljonit ühikut, ehk pea kaheksateist korda vähem, kui Apple’i iPhone’i.
Microsoft on Nokia raskustele vastanud oma abi suurendamisega, kuid kriisi süvenedes võib tarkvarahiiglane hakata otsima uusi võimalusi oma positsioonide parandamiseks.

Üks viimaseid võimalusi suurde mängu naasmiseks avaneb Nokial veel sel aastal, kui lastakse välja uus nutitelefonide seeria. Kriisi jätkudes suureneb aga arvatavasti Nokia sõltuvus Microsoftist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles