USA valitsus tahab suurendada osalust Citigroupis

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Probleemidega võitlev pangandushiid Citigroup ja Ühendriikide valitsus jõudsid kokkuleppele suureneda rahandusministeeriumile kuuluvat osa ja teha muudatusi juhtkonnas.


The Wall Street Journali järgi võib täna oodata rahandusministeeriumi teadet, mille kohaselt on riik valmis konverteerima osa talle kuuluvaid Citigroupi aktsiad lihtaktsiateks.

Tehinguga kursis olevad inimesed rääkisid ajalehele, et valitsus saab seda teha juhul, kui Citigroup suudab erainvestoreid veenda tegema sama koos valitsusega.

Operatsioon sõltub sellest, kui palju erainvestoreid nõustub vahetama eelisaktsiad lihtaktsiate vastu.

Ajalehe andmetel võib rahandusministeeriumi osa suureneda tehinguga 30 protsendilt 40 protsendini.

USA valitsuse nõudmisel tuleb teha muudatusi panga 15-liikmelises direktorite nõukogus. Praeguste oletuste järgi tegevdirektor Vikram Pandit oma kohast ilma ei jää.

The Wall Street Journali allika väitel võib ministeerium muuta aktsiad lihtaktsiateks hinnaga 5 dollarit tükk, mis on peaaegu kaks korda suurem kui Citigroupi aktsia eilne sulgemishind 2,46 dollarit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles