ERR.ee: Paeti sõnul on majandussidemed Venemaaga taas tugevnenud

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti välisminister Urmas Paet.
Eesti välisminister Urmas Paet. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti majandussidemed Venemaaga on taas tugevnenud, ütles välisminister Urmas Paet riigikogus välispoliitika arutelul.

Paet meenutas, et Venemaa on nii Eesti suuruselt viies kaubanduspartner kui ka välisinvestor ning tema sõnul toetab Eesti Euroopa Liidu ja Venemaa uut raamlepingut, kus peavad oma õigusliku aluse saama ka Eesti-Vene majandussuhted, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Välisminister ei usu, et praegune majanduskriis kahe riigi suhteid oluliselt halvendab - Eesti ja Venemaa vahelise püsiva dialoogi taastamise märgiks on regulaarsete poliitiliste konsultatsioonide taaskäivitamine, ütles Paet.

Riigikogu väliskomisjoni liige, Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni kuuluv Marko Mihkelson rõhutas, et praegune majanduskriis ei või ootamatut mõju avaldada mitte ainult Eesti ja Venemaa suhetele, vaid kriisi tagajärjel võib ootamatult uue näo saada kogu maailmapoliitika. Sestap peab Eesti hea seisma rahvusvahelise koostöö tugevdamise eest, eriti väikeriikide vahel.

Ka opositsioonilisse Keskfraktsiooni kuuluv väliskomisjoni liige Enn Eesmaa rõhutas koostöövajadust teiste väikeriikidega ning rahvusvaheliste organisatsioonide tugevdamise vajalikkust.

Enn Eesmaa ja Marko Mihkelson on ministriga ühel meelel ka selles, et Afganistani missiooni praegu pooleli jätta ei tohi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles