Ansip: Eestile toovad lähiaastatel majanduskasvu uued töökohad

Ines Kuusik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ericssoni tehased Tallinnas.
Ericssoni tehased Tallinnas. Foto: SCANPIX

Täna riigikogu infotunnis opositsiooni küsimustele vastates rõhutas peaminister Andrus Ansip, et lähiaastail on majanduskasvu osas Eestil loota eelkõige välismaistele otseinvesteeringutele ja uutele töökohtadele, märgilise tähtsusega sealjuures oli näiteks Ericssoni tootmise laienemine Tallinnas.

Riigikogu infotunnis tulid täna arutluse alla muuhulgas ka Eesti finantsperspektiivi puudutavad küsimused.

Riigikogu liige Marika Tuus-Laul (Keskerakond) küsis, mis võiks Eesti majandust tulevikus kasvatada, arvestades, et eelmise aasta edu taga oli varasemast 20-protsendilisest langusest tingitud madal võrdlusbaas ning ühekordsed mõjud, nagu Ericssoni tehase investeeringud Eestisse.

Oma vastuses rõhutas Ansip, et praegu on Eesti kasvuprognoosid Euroopa keskmisest kõrgemad ning sealjuures toob Eestile tulevikus kasvu korras riigirahandus, mis meelitab otseinvesteeringuid, mis omakorda loovad uusi töökohti. Nii kasvab ka sisemajanduse kogutoodang.

Selles valguses rõõmustab Ansip just Põhjamaade ettevõtete Eestisse kolimise üle.

«Ericsson on kindlasti olnud märgilise tähendusega Eesti majanduse jaoks. See, et Ericsson otsustas tehase rajada just nimelt Tallinnasse, oli märgiks väga paljudele Rootsi ja Soome ja ka väljaspoolt neid riike Eestisse tulnud investoritele,» arvas Ansip.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles