Grybauskaitė: euro kasutuselevõtt Lätis annab ka Leedule motivatsiooni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu president Dalia Grybauskaite·.
Leedu president Dalia Grybauskaite·. Foto: SCANPIX

Leedu kavatseb toetada Läti otsust ühineda euroalaga alates 1. jaanuarist 2014. aastast ning see otsus annab Leedule motivatsiooni teha sama, ütles Leedu president Dalia Grybauskaitė teisipäeval kohtumisel Läti peaministri Valdis Dombrovskisega.

Riigikantselei kommunikatsiooniosakonna teatel rääkisid Grybauskaitė ja Dombrovskis kõige tähtsamatest koostööküsimustest, kaasa arvatud Läti edusammudest euro kasutusele võtmisel.

Dombrovskise sõnul on euro kasutuselevõtt viimane eesmärk Läti strateegias väljuda majanduskriisist. Euroopa ühisraha aitab kaasa välisinvesteeringute riiki meelitamisele, uute töökohtade loomisele ja väga praktilistele asjadele, näiteks inimeste turvatunde loomisele seoses nende säästude ja laenudega.

Dombrovskis ja Grybauskaitė tunnustasid kahe riigi vahelist konsrtuktiivset koostööd Euroopa Nõukogus ja teistes EL-i institutsioonides, kus mõlemal riigil on sarnased huvid. Koos tõdeti, et suurimaks väljakutseks on kaitsta Balti riikide huve EL-i mitme-aastase eelarve väljatöötamise protsessi.

Grybauskaitė riigivisiit Lätti lõpeb kolmapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles