Cresco ei ütle, kas investeerib ka Estonian Airi

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Estonian Airis kõige väiksemat osalust omav investeerimisfirma Cresco tunnustab riigi 40 miljoni kroonist panust lennufirma aktsiakapitali, kuid ei ütle veel, kas panustab ka omalt poolt midagi.


«Cresco nimel saan öelda, et me oleme alati püüdnud olla asjalikud väikeaktsionärid ja hoiame seda liini nii kaua kui me ettevõtte omanike ringis kaasa lööme. Aktsionärid on käimasoleva täiendava kapitali kaasamise nimel ühiselt tööd teinud ja lahendus, mida valitsus täna omalt poolt toetas, eeldab kõigi kolme aktsionäri panust» sõnas Cresco juht Olev Schults.

Ta lisas, et ettevõtte nõukogu nimel hindab tänast valitsuse otsust väga kõrgelt nii selle otsuse sisus kui ka riigi hoiakus, kuna lisaks rahale investeeritakse ka usaldust. «Nõukogu uskus, et juhatuse plaan aktsionäridele on mõistlik ja mul on hea meel, et see leiab aktsionäride toe. See on kindlasti hea uudis meie ettevõttele, kuid ka Estonian Airi reisijatele ja meie ettevõtte partneritele.»

Valitsus otsustas täna paigutada 38,8 miljonit krooni Estonian Airi aktsiakapitali, tuues üheks tingimuseks, et samamoodi käituvad ka teised aktsionärid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles