Töö- ja pereelu balansseerimine kasvatab tootlikkust

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perekond.
Perekond. Foto: Internet

Väga paljud tööandja tegevused töö- ja pereelu ühildamise vallas ei maksa midagi, kuid kasvatavad oluliselt lojaalsust ja tootlikkust.

Pühendumine tööle kasvab neli korda ning tootlikkus omakorda 19 protsenti, vahendab Pärnu Konverentside ajaveeb IESE uuringut.

Erinevad uuringud näitavad, et ligikaudu pool töötajatest ei tunne ei lojaalsust ega huvi tööl pingutada. Juhul kui tööandja panustab selle nimel, et töö ja eraelu tasakaalustada, siis tõuseb lastega töötajate pühendumus 100 protsendile ning teiste töötajate puhul 85 protsendile. Ning vastupidi, mitte midagi tehes väheneb see 20 protsendile.

Ajal, mil rahaga on kitsas, tuleb leida teisi vahendeid, et töötajate lojaalsust ja heaolu suurendada. Kasutegur on suurem just lastega töötajate puhul, kuna nemad saavad nendest personalipoliitikatest kõige rohkem tulu.

Alla 28-aastaste puhul on töö ja pereelu paindlikumale ühendamisele suunatud tegevustel väiksem mõju, kuna see pole nende jaoks aktuaalne. Erinevused on ka meeste ja naiste vahel. Töö ja pereelule paindlikult lähenevat naisjuhti hindavad kõrgemalt nii mehed (76 protsenti) kui naised (92 protsenti). Probleemiks on kombinatsioon «meesjuht ja lastega naistöötaja», millisel puhul langeb rahuolu hoolimata positiivsest programmist 58 protsendile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles