Ameeriklased on 2,8 triljoni võrra rikkamad

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika lippu mähitud poiss sellel kuul USAs.
Ameerika lippu mähitud poiss sellel kuul USAs. Foto: SCANPIX

Ameerika kodumajapidamiste vara netoväärtus kasvas selle aasta esimeses kvartalis 2,8 triljoni dollari võrra 63 triljoni dollarini, kirjutab ajakiri Fortune.

Võrreldes 2007. aasta tipuga on ameeriklaste vara väärtus nelja triljoni dollari võrra väiksem ning selle aasta esimeses kvartalis varade väärtused peamiselt kasvasid, samal ajal kui võlakoormus kahanes vaid veidi.

Tegemist on suurima kvartalikasvuga alates finantskriisist ning see tähendab keskmiselt keskmist 9000 dollari võrra ameeriklase kohta.

Kõige enam kasvasid inimestele kuuluvate aktsiate väärtus, mis kosus kolme kuuga  931 miljardi dollari võrra. Ehkki aktsiaid kuulub ameeriklastele enim kui kunagi varem, on nende omanikeks siiski rikkamad inimesed. Investeeringute väärtus investeerimisfondidesse kasvas 539 miljardi ning hoiuste maht 96 miljardi dollari võrra.

Ameeriklaste kohustused kahanesid 50 miljardi dollari võrra 13,4 triljoni dollarini, sellest suurem osa tänu kodulaenude mahu langusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles