Heleniuse koostöö riigiga ei suju kohe mitte

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joakim Helenius
Joakim Helenius Foto: Liis Treimann

Joakim Helenius koos Soome äripartneritega on riigi kulul Tallinna piirile ehitatava Topi ristmiku
projekteerimise eest maksnud umbes miljon eurot, ent ligi kolm aastat kestnud koostöö tulemus on äsja luhtunud ehitushange, kirjutab Äripäev. 

Heleniuse suurosalusega Trigon Capitalile ja Soome investoritele kuuluv OÜ Chester Universal kavandab Saue valda jaekaubandusparki, milleks on hädavajalik ristmiku rajamine Tallinna–Pärnu maantee algusse linna piirile.

Heleniusele ja tema äripartneritele vajalik ristmik ehitatakse maksumaksja kulul, kuid selge erahuvi tõttu sõlmiti 2009. aastal majandusministeeriumi, maanteeameti ja Heleniuse seltskonna vahel koostöölepe, mis eeldab investeeringut ka viimastelt. Näiteks on Helenius koos teiste investoritega kinni maksnud ristmiku eel- ja ehitusprojekti.

Hanke luhtumise põhjustas kehv planeerimine, kuna kõik ehitusprojekti põhjal tehtud ehitusfirmade pakkumused osutusid riigi vahendistest pea kaks korda kallimaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles